Hem Biografi

Biografi

Skicka sidan Skriv ut PDF

Ulvens Döttrar

Ulvens Döttrar består av de tre systrarna Isabella, Johanna och Ella Grüssner. Systrarna har sjungit tillsammans under hela sin uppväxt, men som trion Ulvens Döttrar har de verkat sedan år 2000.

I Ulvens Döttrar kombinerar systrarna sina individuella musikstilar och karriärer inom folkvisa, jazz och rock i ett säreget musikaliskt samspel med både medeltida och orientaliska influenser. Deras musik kan beskrivas som suggestiv och drivande med rytmisk botten. Trion bygger upp ljudbilden i sin musik med instrument som fiddla, nyckelharpa, didgeridoo, djembe, åsktrumma, ramtrumma, flöjt, rainstick och mungiga.

Deras huvudinstrument är dock rösten och vissa stycken gör de helt a cappella i trestämmiga arrangemang med täta klanger. Det mesta på repertoaren är numera eget material. Ella komponerar musiken, Isabella skriver sångtexterna och Johanna arrangerar. I praktiken är dock gränserna däremellan något flytande.

Ulvens Döttrar har genom åren spelat vid en rad festligheter och evenemang som invigningar och jubileer, visfestivaler och vikingamarknader, sjödagar och litteraturdagar, kvinnodagar och forneldsnätter. Systrarna har även tagit sig till slutfinal i Tampere Vocal Music Festival (2003), en internationell tävling med hög klass. De har hållit workshops i musikalisk improvisation för studerande vid Sibelius Akademin i Helsingfors (2007) och spelat konserter bland annat för Finlands president Tarja Halonen (2007). I Sverige anlitas Ulvens Döttrar regelbundet av Folkparkernas programbolag för att spela vid internationella kongresser. 

Gruppens namn Ulvens Döttrar kommer från systrarnas gemensamma fornnordiska mellannamn Ulfsdotter. I initialskedet hämtade trion det mesta av sin inspiration från den fornnordiska folkmusikskatten och medeltiden, och har mot den bakgrunden utvecklat sin egen stil och den klang som är kännetecknande för Ulvens Döttrar.

Ulvens Döttrar nominerades till Nordiska Rådets musikpris 2009.

 

Senast uppdaterad ( 2014-04-24 kl. 15:41 )  

Köpa vår musik?

Vår musik beställer du enklast direkt från bluemusicgroup.
Du kan köpa vår musik som CD-skivor, nerladding eller på iTuntes.

 

 

 

Kontakta oss

Ulvens Döttrar
Kvarnbo-Kyrkvägen 48
AX-22430 SALTVIK
Åland

+358 (0)457 530 1477
ella.grussner@aland.net
www.ulvensdottrar.ax